Рукоположење у Ивањици

Published On: 28/02/2022

У Недељу месопусну, Његово Преосвештенство Епископ жички г.  Јустин началствовао је евхаристијским сабрањем у цркви Светих цара Константина и царице Јелене у Ивањици и том приликом у чин презвитера рукоположио ивањичког ђакона Огњена Јузбашића.

Саслуживали су архијерејски намесник моравички протојереј-ставрофор Гмитар Милуновић, архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј Драган Стевић, старешина ивањичке цркве протојереј Ненад Бајић, парох ивањички протојереј Синиша Пецић, ђакон (а потом свештеник) Огњен Јузбашић и ђакон Стефан Симић.

Појца Иван Трајковић и монахиње манастира Ковиља принели су Богу појачко благољепије.

-Сила и свемогућство Божје које ће том приликом наступити онима који су Божји неће бити страшна, већ ће бити природна, пошто још овде на земљи кроз активан црквени живот ми већ на неки начин, покајањем, причешћем, већ то живимо и осећамо. Светитељима је дато да једни међу другима осете светост Божју, а на ту светост смо сви ми позвани. Као што је велики светитељ Николај Велимировић једном приликом рекао да се поред Светог Јована Максимовића (Шангајског) осетио малим, истакао је владика Јустин.

Приликом трпезе љубави, уприличеној у недавно обновљеном простору парохијског дома, благодарним словом свима се обратио и јереј Огњен Јузбашић који се позвао на речи Светог Јована Златоустог о узвишености и високом достојанству свештеничког служења које је изнад царског, обећавши Епископу да ће се и даље трудити у свему што му од Цркве буде поверено.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести