Рукоположење у манастиру Преображења Господњег у Милтону

Published On: 31/03/2021

У другу недељу Великог поста, Недељу Светог Григорија Паламе, Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Митрофан служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Преображења Господњег у Милтону.

Саслуживали су протојереј др Горан Гојковић,  јеромонах Сава (Медаковић), презвитер Александар Митровић и ђакон Душко Марковић, кога је Епископ у току богослужења рукоположио у чин презвитера. 

Презвитер Душко Марковић је завршио Богословију Светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима, а затим и Православни богословски факултет у Београду, где приводи крају мастер рад из Социологије религије. Такође, у Београду је завршио и Музичку школу Др Војислав Вучковић. Руком Епископа сремског Василија рукоположен је 25. децембра 2016. године у чин ђакона. Три године је служио у Саборном храму Светог Димитрија у Сремској Митровици и обављао дужност секретара Црквене општине. Са благословом епископа Митрофана у Канаду је дошао у децембру 2019. године, где је постављен за епархијског ђакона. Ожењен је Миленом, дипломираним мастер теологом, са којом има кћер Ангелину.

Извор: Епархија канадска

Најновије вести

Повезане вести