Рума: Ученици СТШ „Миленко Брзак- Уча“ учесници литургијског сабрања

Published On: 28/12/2021

У недељу 25. по Духовима, 12. децембра 2021. године, уочи празника Светог Андреја Првозваног, ученици СТШ „Миленко Брзак- Уча“  са вероучитељем Стефаном Недићем учествовали су у светој Литургији и причестили се Светим Христовим Тајнама. Такође, у пратњи једног дела ученика били су и њихови родитељи.

Ученике је по савршавању сабрања, поздравио и заблагодарио на доласку у сигурно место на целој васељени, а то је храм Божји, старешина храма, протојереј Бранислав Мишковић. Парохијски свештеник школе Вујадин Савић је умолио ученике да пренесемо поздраве директору школе гђи Весни Илић и колегијуму управе школе, професорима и ученицима који из оправданих разлога нису стигли у храм.

Ни снежно јутро није засметало храбрим ученицима да дођу и принесу молитве за све потребите, верујуће и неверујуће хришћане; за напредак сваке врсте и, разуме се, напослетку, свој лични.

Пригодно послужење припремио је старешина храма, заједно са члановима хришћанске заједнице, али и родитеља који су учествовали у прислуживању трпезе љубави.

-Засигурно смо, једним срцем, једнодушно, најискреније, онако „никео- цариградски“, обећали да ће циљ верске наставе коју похађамо бити- Света Литургија, „парче Небеског царства, овде на земљи.“ Без ње смо, у сваком смислу, непотпуни, истакао је вероучитељ Стефан Недић.

Најновије вести

Повезане вести