Сабрање свештенства намесништва трстеничког

Published On: 31/03/2021

У другу недељу свете Четрдесетнице, посвећену Светом Григорију Палами, 15/28. марта 2021. године Господње, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид служио је свету Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Пољни, архијерејско намесништво трстеничко.

Саслуживали су парох други трстенички јереј Мирољуб Симеуновић, парох пољански јереј Никола Вујовић и ђакон владичански Ненад Матић. Чтецирали су г. Дејан Марковић и богословац Душан Богојевић, док су за певницом појали вероучитељ Срђан Томашевић, студент богословског факултета Николи Милић, богословац Филип Тодоровић и попадија Надежда Вујовић. 

Епископ је беседио о прочитаним јеванђелским перикопама, најпре о исцељењу одузетог, а затим и о солунском Архиепископу,  Светом Григорију Палами, и његовом ревновању за исихастичко наслеђе Православне Цркве.

Након литургијског отпуста, заједничарење је настављено у црквеној сали где је свештеник Мирољуб Симеуновић произнео слово ђакона трстеничког Стефана Ђурђевића, а беседили су и парох први великодреновски протојереј Мирослав Михајловић, парох други медвеђански протојереј Владимир Трошић, парох љубостињски протојереј Данијел Стефановић, протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић и парох други великодреновски јереј Дејан Смилић. На крају је Владика присутнима упутио завршно слово. 

Протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић је исповедио све свештенослужитеље намесништва трстеничког.

Извор: Епархија крушевачка

Најновије вести

Повезане вести