Савиндан у Локу

Published On: 02/02/2021

На празник Светог и богоносног оца Саве, Архиепископа српског, светом Литургијом у храму Светога пророка Илије у Локу началствовао је презвитер Даниел Кобиљски, надлежни парох. Богослужењу су присуствовали ученици основне школе са својим учитељицама, наставницима и вероучитељем Предрагом Хрубиком.

После заамвоне молитве, пререзани су славски колачи и благосиљана кољива које су спремили овогодишњи кумови г. Далибор Савић и г. Обрад Радосављев. Ове године, због епидемијских мера, програм у школи није одржан.

Светосавску беседу одржао је надлежни парох, поучивши присутне у храму о значају Светосавља и личности Светог и богоносног оца Саве, честитавши притом славу свим просветним радницима и ученицима, а потом се обратила учитељица Мирослава Цветојевић, која је, у име колектива, честитала славу ученицима. Такође, парох и учитељица захвалили су овогодишњим кумовима на труду и љубави, а кумства за идућу годину прихватили су се: у светом храму г. Обрад Радосављев са породицом, а у школи г. Немања Васић са породицом.

Уследио је пригодан програм – ученици су отпевали химну Светоме Сави и извели многе рецитације посвећене личности богоноснога оца нашег Саве. Програм је водио вероучитељ Предраг Хрубик, а рецитовало је 32 ученика предшколског узраста и ученика Основне школе у Локу.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести