Салцбург: Молитва за преминуле од вируса ковид-19

Published On: 11/03/2021

На иницијативу премијера покрајинске Вилфрида Хазлауера 5. марта 2021. године у Дому у Салцбургу одржана је молитва за све житеље покрајине Салцбург који су се суочили са инфекцијом вирусом ковид- 19.  Молитви су присуствовали чланови покрајинске владе на челу са премијером Хазлауером као и представници покрајинског и савезног парламента, директори салцбуршких болница, домова за старе особе као и водећи тим за борбу против вируса за покрајину Салцбург.

Молитву је отворио, у име архибискупа др Франца Лакнера, викарни бискуп Хофер поздрављајући присутне и нагаласивши да је скуп посвећен свим пострадалима у току пандемије. „Ништа нас не може раставити од  љубави Божје која је у Исусу Христу Господу нашем“ (Посланица Римљанима апостола Павла 8, 39), стих је који је цитирао  представник Евангелистичке цркве у Салцбургу и Тиролу суперинтендант Оливер Дантин, који се посебно осврнуо на велики број људи који се налазе у психичким проблемима проузрокованим пандемијом и страхом током борбе за егзистенцију због последица које су захватиле привреду и све сегменте друштва.

Премијер Хазлауер је истакао да је криза захватила цело друштво и цели свет али да у се не сме губити нада и осећај за солидарност. -Само заједничким снагама и напорима лакше можемо поднети све изазове са којима се суочавамо. Никако не смемо изгубити храброст и одлучност у борби са пандемијом, истакао је премијер Салцбурга.

Представник Српске Православне Цркве на скупу, по благослову Епископа аустријско-швајцарског г. Андреј,а био је архијерејски намесник за Западну Аустрију и надлежни парох салцбуршки протојереј-ставрофор Драган Ерић.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести