Саопштење за јавност Црквене општине Бар

Published On: 23/05/2021

Са болом и тугом у срцу обавјештавамо јавност да су у ноћи између 22.и 23.маја 2021. године за сада непознати починиоци извршили разбојништво у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару на начин што су обили спољашња врата крипте храма, а затим и троје унутрашњих врата кроз која су дошли у централни дио храма, гдје су извршили пљачку и преметачину.

Обијене су четири кутије за добровољне прилоге, мања сувенирница у сјеверном пиргу храма, а оно што нас је посебно све потресло и узнемирило јесте преметачина и скрнављење олтара, као највеће светиње једног храма. Најоштрије осуђујемо овај гнусни чин, уз наду да ће полицијска истрага дати резултате, а починиоци овог недјела бити приведени пред лице правде. У сваком случају од суда Божијег побјећи не могу, а овај злочин памтиће се као вјечни печат њихове срамоте.

Саборни храм у Бару, и поред овог искушења, остаје отворен за све људе добре воље који у њега долазе са љубављу и поштовањем, иштући мира и утјехе од Бога и његовог угодника Светог Јована Владимира.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести