Састанак епископа Димитрија и вероучитеља Епархије захумско-херцеговачке

Published On: 24/01/2022

У недељу, 23. јануара 2022. године у просторијама епархијског дома у Требињу, на позив Епископа захумско-херцеговачког г. Димитрија, одржан је састанак вероучитеља средњих и основних школа Епархије захумско-херцеговачке.

Састанку су присуствовали и три члана Катихетског одбора РС која су изабрана као представници Епархије: игуманија Петропавловог манастира код Требиња  мати Павла, архијерејски намесник протојереј-ставрофор Радивоје Круљ и јереј Данило Боро.

У  пријатној атмосфери и уз конструктиван и плодоносан разговор, вероучитељи су заједно са својим епископом и члановима Катихетског одбора дошли до веома важних закључака и тема по питању унапређења верске наставе у Епархији.

На самом почетку састанка владика Димитрије упутио је архипастирску поруку свим присутним, говорећи о важности веронауке и одговорности оних који је преносе у склопу основног и средњег образовања. С обзиром на специфичност предмета, верска настава са собом носи многе изазове, што је епископ посебно нагласио.

У наставку су вероучитељи изнели свој извештај о раду и успеху за протекло полугодиште, осврнувши се том приликом на многе теме и многа искушења са којима се сусрећу у наставном васпитно-образовном процесу.

Вероучитељима средњих школа подељена су Света писма која ће им помоћи у организовању и унапређењу верске наставе, а планиране су и даље акције на том плану које за циљ имају да свако дете и основне и средње школе има могућност да дође у додир са Светим писмом и конкретно ради на њему.

Планирана је и приснија сарадња вероучитеља и ученика са парохијском заједницом. Као главни циљ истакнуте су разне активности који ће веронауку из учионице повезати са парохијским животом.

На самом крају састанка епископ Димитрије, заједно са координатором за верску наставу Епархије вероучитељицом Миљом Тупањанин, пожелели су свим вероучитељима срећан почетак другог полугодишта школске 2021/2022. године и много успеха у даљем раду.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести