Састанак са вероучитељима Епархије милешевске

Published On: 30/08/2021

Након Божанске Литургије, у недељу 29. августа 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије одржао је, у гостопримници манастира Милешеве радни састанак са вероучитељима Епархије милешевске.

Састанак је почео молитвом и благословом. Након отпеваног тропара Светом Сави Српском Преосвећени је благословио почетак сабрања и у уводном излагању предочио вероучитељима какви се задаци стављају пред њих у наредној школској години: – Састали смо се данас да би смо са благословом почели рад који нам предстоји и да замолимо Бога да нас снабде мудрошћу и свим оним потребним врлинама знања и љубави, које желимо пренети у школи на млађе генерације. Да нас Господ обогати својом благодаћу, укључујући ту и знање, добре намере, слогу. Онај садржај вере који црпимо из Јеванђеља и из Предања Цркве, из живота Цркве, да буде жив у нама самима, тако да га као живу стварност можемо предавати другима.

– Требамо бити свесни да је рад који обављамо пре свега мисија Цркве, и да би смо правилно обављали ту мисију морамо заиста бити снабдевени знањем. Осим тога потребно је унети и своје време у обављање тог задатка. Посебно је важно наглашавати да сте ви као вероучитељи тај спој између световног и црквеног. Ако немате оваплоћено Јеванђеље у себи, у своме животу, онда би се то кобно одразило на средину у којој сте, на генерације којима желимо дати оно што је најбоље, и да их укључимо у живи живот Цркве. Овај наш простор на коме живимо има, можда, више потребу да се обрати пажња на ту природу Цркве, предањско схватање Цркве, структуру Цркве, учење, благодатни живот. Неопходно је да се види да љубав Христову имамо у себи, према браћи својој, према Господу, да разумевамо једни друге, да волимо једни друге. И што више будемо напредовали у томе више ћемо имати успеха у том послу вероучитељском који је пред нама, поучио је епископ Атанасије присутне вероучитеље.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести