Света Литургија у храму Светог Пантелејмона у Станову

Published On: 01/07/2021

Његово Преосвештенство Владики шумадијски г. Јован служио је 29. јуна 2021. године, на празник Светог Тихона Аматунтског Чудотворца, свету Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић. За певницом су појали протојереји Драгослав Милован, Горан Ђерковић и г. Страхиња Савковић. Чтецирали су г. Марко Гаљак, г. Симеон Петковић и г. Василије Савковић.

– Господ кроз ово данашње Јеванђеље каже да се чувамо лажних пророка који нам долазе у оделу овчијем, а изнутра су вуци грабљивци… и додаје да ћемо их по плодовима њиховим познати. Он нас упозорава на лажне пророке. Њих је било, има их и данас, и биће их до краја света, јер ђаво стално гледа како да обмане човека. Зашто Господ каже, браћо и сестре, да треба да се чувамо? Човек који се није утврдио у вери је колебљив и није стамен. Он је као папир када га бацимо у реку, таласи га носе лево–десно, и он лако изгуби свој компас. Зато Господ каже: „Чувајте се лажних пророка“. Свето Писмо нас учи и Црква нас учи, браћо и сестре, да су постојали пророци који су јављали о будућности народа. Али, јесу ли они то сами од себе јављали? Не, него Дух Свети који је био у њима, они су јављали о будућности и како треба да живимо сада, беседио је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести