Свети архиђакон Стефан прослављен у Портланду

Published On: 21/01/2022

На западу Сједињених Држава Америке, у Портланду, Орегон, сабрао се верни народ у храму посвећеном Светом архиђакону Стефану да са својим Епископом и свештенством принесе молитве благодарности на светој архијерејској Литургији и прослави крсну славу свога храма. Преосвећни Епископ западноамерички г. Максим је служио свету Литургију и после читања светог Јеванђеља произнео надахнуту беседу. Молитве и возгласи Епископа са свештенством праћени су одговарањем појаца парохије Светог архиђакона Стефана.

Епископу Максиму су саслуживали јереј Јован Сувак из Јуџина, јереј Симеон Хадли из централног Орегона, јереј Јован Катанић, домаћин парохије, и ђакон Стефан Дајер из Јуџина.

После богослужења, Епископ је са свештеницима и народом ушао у црквену салу где је преломљен славски колач припремљен од породице Влада и Сање Драшковић, овогодишњих кумова славе.На трпези љубави коју су приредили вредни домаћини, парохијани при цркви Светог архиђакона Стефана, угошћени су драги гости из парохије у Јуџину и православна браћа и сестре из Бенда у централном Орегону.

Извор: Епархија западноамеричка

 

Најновије вести

Повезане вести