Свети Сава свечано обележен у КПЗ Ваљево

Published On: 28/01/2022

Традиционално у Казнено-поправном заводу Ваљево празник Савиндан је прилика да се запослени и штићеници молитвено саберу и заблагодаре највећем српском светитељу чије име носи капела установе.

Свету Литургију је служио јереј Дејан Трипковић, духовник КПЗ, уз појање Марка Лаушевића, студента Православног богословског факултета у Београду. Будући да се годинама предано и са љубављу духовно стара о младићима који под окриљем ове установе издржавају казну и теже преображају својих живота, свештеник Дејан Трипковић и овога пута произнео је духовне поуке које им у том процесу могу бити од помоћи.     

-Свети Сава је био надахнут Духом Светим. По узору на њега, пронађите и ви то надахнуће и њиме победите све личне, али и заједничке проблеме народа чији сте део и времена у ком живите! Определите се за Царство небеско као Свети Сава и радите на томе да стекнете све непролазне вредности које оно носи, рекао је свештеник јереј Дејан Трипковић, честитајући празник учесницима светосавског сабрања. 

Након свете Литургије, преломљен је славски колач у присуству в. д. управника Светлане Веселиновић, начелнице Одељења за третман Наташе Стевановић и других чланова колектива Завода. Као и ранијих година, уприличено је савинданско даривање штићеника који су у протеклој години остварили најбоље резултате у различитим областима. Управа установе доделила им је пригодне награде, а свештеник књижицу о Светом Сави коју је издала Канцеларија за веронауку Епархије ваљевске.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести