Светосавци за сестру Слободанку

Published On: 26/06/2021

Наше мало некоме значи много. Једна кришка хлеба, једна воћка и лепа реч су довољне да некоме поврате веру у живот и добре људе. Вођени тиме, чланови Светосавске омладинске заједнице заједно са свештеником Чедом Ђурићем, парохом при храму Светих апостола Петра и Павла у селу Ставе, обишли су његову парохијанку Слободанку.

Слободанка је једна добра жена која веома тешко живи. Често гладује, преко зиме нема огрева, а нема ни струје. Свештеник и људи добре воље јој се нађу у помоћи, али то није довољно. Слободанка је скромна, редовно долази у цркву, не тражи ни од кога ништа. Ако јој неко нешто пружи, захвална је. Светосавци су јој овом приликом однели храну, средства за хигијену, оно што јој је било најпотребније.

-Много је оваквих људи као што је Слободанка са Става. Не боли људе који немају само глад, већ заборав и често одбацивање од других људи. Често осуђујемо, сматрамо да је неко велики грешник и да је наша мука највећа, заборављајући да се и ми можемо наћи у истој ситуацији. Наше мало заиста некоме значи пуно и, имајући то увек на уму, чланови СОЗ-а настојаће да се нађу при руци свима који су на било који начин уневољени, истакли су чланови СОЗ-а-.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести