Седница архијерeјских намесништaва за Швајцарску и Италију

Published On: 14/05/2021

У уторак, 11. маја 2021. године, одржана је редовна седница архијерејских намесништaва за Швајцарску и Италију. Из разлога пандемије корона вируса, седница је одржана у виду телеконференције искључиво због немогућства окупљања.

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј је захвалио свим свештеницима што су се одазвали позиву и узели учешће на седници. Као и на претходној седници, одржаној 10. маја 2021. године, главна тема је билa представљање нове апликације под именом Моја парохија коју су представили Васко и Василија Радић, млади брачни пар из Беча, који се бави телекомуникацијама и пројектним менаџментом.

Смисао апликације би био контакт надлежног свештеника са својим парохијанима. Свака парохија би имала своју страницу са основним информацијама, на којој парох може да ставља разна обавештења, распореде богослужења, најаве и друго. Парохијани, када би инсталирали апликацију имали би могућност да изаберу своју парохију и примају касније обавештења само од свог пароха. Постојала би такође могућност контакта свештеника између себе, црквено – интерне комуникације, термин планера – подсетника, могућности уплате прилога, итд. У сваком случају то би била апликација за свакодневно функционисање која прати време у коме живимо.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести