Седница епархијских тела Епархије осечкопољске и барањске

Published On: 29/03/2021

У петак, 26. марта 2021. године, одржана је редовна седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије осечкопољске и барањске. Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим је служио призив Светог Духа у параклису Светог првомученика и архиђакона Стефана у Патријаршисјком двору у Даљу.

На почетку седнице, Епископ се обратио свим члановима епархијских тела поздравном речју, зажелевши благословен почетак седнице, посебно захваливши свима присутнима на доласку упркос епидемиолошкој ситуацији у којој се тренутно налазимо. Изразио је своју забринутост због дуготрајности пандемије корона вируса, а која се итекако тиче нормалног функционисања како богослужбеног живота Цркве у Епархији тако и њених епархиота, са надом и молитвом да ће та пошаст убрзо проћи и да ће се изазови превладати на добро уз помоћ Божју.

У наставку заседања, службеник епархијске канцеларије је прочитао поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима током претходне године. Затим су прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа и веома исцрпан извештај духовног и материјалног деловања црквених општина у Епархији осечкопољској и барањској, као извештај завршних рачуна за предходну, као и план и предлог буџета за 2021. годину. Посебан осврт извештаја је био и на мисијском животу Епархије, као и извештај Катихетске канцеларије Епархије осечкопољске и барањске о реализацији верске васпитно-образовне наставе у основним и средњим школама. Сви аспекти су размотрени током ове опширне и конструктивне седнице у којој су сви чланови учествовали врло активно.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска

Најновије вести

Повезане вести