Седница епархијских тела у Сарајеву

Published On: 19/02/2022

Редовна годишња седница Епархијског управног одбора и Епархијског савета Митрополије дабробосанске одржана је 19. фебруара 2022. године у палати Митрополије у Сарајеву, под председањем Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског г. Хризостома.

Након молитве и поздравне речи Митрополита, отпочео је радни део пленума. Прво је усвојен дневни ред, а потом је г. Мирко Пандуревић, потпредседник Епархијског савета, поздравио присутне на заседању. У наставку, Високопреосвећени је поднео извјештај о стању у Епархији, које је оценио релативно добрим и изразио наду да ће стање из године у годину бивати све боље и боље. -Потребно је што више радити и рјешавати проблеме који јесу и који ће се појавити у периоду који је пред нама, истакап је митрополит Хризостом.

Пленум је једногласно усвоио извештај о пословању Епархијског управног одбора у 2021. години у коме је садржан и приказан завршни рачун за 2021. годину. У наставку је предложен је и усвојен буџет за 2022. годину. Саслушан је и усвојен извештај о пословања Канцеларије Митрополије дабробосанске у Сарајеву за 2021. годину. Саслушавши извештај и објашњење одређених ставки пленум је једногласно усвојио извештај и завршни рачун за 2021. године и буџет Канцеларије за 2022. годину.

На крају заседања закључено је да је пословање у протеклој 2021. години било добро и успешно на опште задовољство свих присутни чланова пленума.

Извор: Митрополија дабробосанска

Повезане вести