Седница Епархијског савета у Цириху

Published On: 08/04/2022

Седница Епархијског савета Епархије аустријско-швајцарске одржана је 1. и 2. априла 2022. године у Цириху. Окупљање је почело у Саборном храму Свете Тројице у Цириху где су Преосвећеног Владику г. Андреја и чланове Епархијског савета дочекали настојатељ храма протојереј Бранимир Петковић, јереј Ђорђе Лукић и протојереј-ставрофор Симеун Продановић.

После молитве и благосиљања чланова Епархијског савета светом водицом, у парохијској сали је започело заседање. У исто време је у храму одржана свештеничка исповест свештенства намесништава Италије и Швајцарске, а исповедник је и ове године био протојереј-ставрофор Рашко Радовић из Трста. Након првог дела седнице Епархијског савета, приређена је заједничка вечера чланова Савета и свештенства.

У суботу, 2. априла, у Парохијском дому Богородичног храма у Швамендингену отпочео је други део седнице Епархијског савета са почетком у 9 часова. Разматрана су сва релевантна питања везана за живот и мисију Епархије. Продискутовани су проблеми, али и успеси у раду Епархије и парохија. У духу благодатне саборности, свештенство и чланови Савета такође су свестрано размотрили догађаје у Украјини, доневши сходне одлуке за братољубиву помоћ постадалом народу.

Са свечаним ручком у организацији парохијског Кола српских сестара завршен је рад Епархијског савета. Пријатан породичан амбијент који је изграђен између свештене јерархије на челу са владиком Андрејем, и народа, био је заокружен духовним песмама. Свештеничко братство Успенског храма са члановима Управе и Колом српских сестара је испратило госте у вечерњим сатима са лепим утисцима заједничког рада и дружења.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести