Седница Епархијског управног одбора у Врању

Published On: 13/03/2021

У сали Црквене општине у Врању 9. марта 2021. године одржана је редовна седница Епархијског управног одбора Епархије врањске. На седници су, између осталог, разматрана питања и активности из живота и рада црквених јединица, свештенства и монаштва на подручју Епархије врањске, са посебним освртом на мисију Цркве и проблеме са којима се свештенство и верни народ сусрећу поводом пандемије вируса ковид-19.

Пред чланове одбора изнети су на увид и завршни рачун Епархијског управног одбора за 2020. годину и предлог буџета за 2021. годину, који су након разматрања једногласно усвојени, а на седници су разматрани и предлози буџета црквених јединица Епархије врањске.

Епархијски управни одбор Епархије врањске, као управљач заштићеног подручја предела изузетних одлика Долина Пчиње, а у складу са законским обавезама, донео је одлуку којом се даје сагласност на решења о утврђивању накнада корисницима за коришћење заштићеног подручја.

Једна од актуелних тема било је обележавање централне прославе 950-годишњице манастира Преподобног Прохора Пчињског и обележавање 700-годишњице упокојења Светог краља Милутина 2021. године.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести