Седница Епархијског управног одбора у Врању

Published On: 21/02/2022

У сали Епископског двора у Врању, 17. фебруара 2022. године, одржана је редовна седница Епархијског управног одбора Православне епархије врањске. Седницом је председавао Његово преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије. На седници су, између осталог, разматрана питања и активности из живота и рада црквених јединица, свештенства и монаштва на подручју Епархије врањске, са посебним освртом на мисију Цркве.

Пред чланове одбора изнети су на увид и Завршни рачун Епархијског управног одбора за 2021. годину и предлог Буџета за 2022. годину, који су након разматрања једногласно усвојени, а на седници су разматрани и предлози буџета црквених јединица Епархије врањске. Епархијски управни одбор Епархије врањске је разматрао и усвојио пословање Шума Епархије врањске и одлуку Црквеног суда о регулацији парохија и Црквених општина.

Једна од актуелних тема било је заокруживање и анализа обележавања великих јубилеја 950 година од оснивања манастира Преподобног Прохора Пчињског, 700 година од његове велике обнове и 700 година од упокојења Светог краља Милутина, другог ктитора манастира. Такође је било речи о обележавању 690-годишњице манастира Светог Николе у Врању и 30-годишњице архијерејске службе Његовог Преосвештенства Епископа врањског г. Пахомија, у текућој 2022. години.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести