Седница намесништава за Средњу и Западну Аустрију

Published On: 14/05/2021

У понедељак, 10. маја 2021. године, одржана је редовна седница намесништава з Средњу и Западну Аустрију. Услед пандемије корона вируса која је запосела читав свет седница је одржана у виду телеконференције искључиво због немогућства окупљања.

Његово Преосвештенство Епископ аустријско – швајцарски г. Андреј захвалио се свим свештеницима што су се одазвали позиву и узели учешће на седници. Тема ове онлајн седнице је било представљање једне нове апликације под именом Моја парохија коју су представили Васко и Василија Радић, млади брачни пар из Беча, који се бави телекомуникацијама и пројектним менаџментом.

Смисао апликације би био контакт надлежног свештеника са својим парохијанима. Свака парохија би имала своју страницу са основним информацијама, на којој парох може да ставља разна обавештења, распореде богослужења, најаве и друго. Парохијани, када би инсталирали апликацију имали би могућност да изаберу своју парохију и примају касније обавештења само од свог пароха. Постојала би такође могућност контакта свештеника између себе, црквено – интерне комуникације, термин планера – подсетника, могућности уплате прилога, итд. У сваком случају то би била апликација за свакодневно функционисање која прати време у коме живимо.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Повезане вести