Седница управних тела Епархије аустријско-швајцарске

Published On: 20/04/2021

У суботу, 17априла 2021. године, одржана је редовна седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије аустријско-швајцарске. Седница је одржана у виду телеконференције због немогућности доласка чланова у Беч услед пандемије.

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј на почетку заседања молитвено сетио се блаженопочившег Патријарха српског Иринеја, као и осталих преминулих архијереја наше Цркве. Након тога, Епископ се обратио члановима епархијских тела, поздравио присутне и захвалио на времену које су сви чланови највишег тела Епархије одвојили како би се одржала седница.

У наставку заседања, секретар је прочитао поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију, а потом је Епископ обавестио присутне о својим делатностима током претходне године. У наставку је усвојен извештај о раду Епархијског управног одбора за 2020. годину. Прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа.

Сви аспекти духовног и материјалног деловања у Епархији аустријско-швајцарској размотрени су током вишечасовне конструктивне седнице, у којој су сви чланови учествовали врло активно. Седница се одвијала даље по тачкама дневног редаПотом су се сви учесници захвалили свом Епископу, благодарећи Господу за успешно заседање и плодоносни рад.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести