Секретар Свете Столице за односе са државама у Москви

Published On: 12/11/2021

Председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије Митрополит волоколамски Иларион састао се 9. новембра 2021. године, по благослову Његове Светости Патријарха московског и све Русије г. Кирила, са секретаром Свете Столице за односе са државама, надбискупом Полом Ричардом Галагером који је дошао у Москву на руско-ватиканске консултације између спољнополитичких ресора.

Састанак је одржан у Апостолској нунцијатури у Руској Федерацији уз учешће апостолског нунција бискупа Ђованија д’Анијела и сарадника. Митрополит Иларион је поздравио надбискупа Галагера и истакао значај развијања контаката Руске Православне Цркве са Државним секретаријатом Свете Столице. Са своје стране, бискуп Галагер је изразио задовољство због прилике да се састане са председавајућим Одељења за спољен црквене везе и да разговара о хитним питањима билатералне сарадње.

Саговорници су разговарали о широком спектру питања од заједничког интереса. Митрополит Иларион је детаљно упознао саговорника о напретку који је учињен у препороду црквеног живота на постсовјетском простору и на територији Русије и о ставу Руске Православне Цркве о неколико аспеката међуправославних и међухришћанских односа.

Извор: patriarchia.ru

Најновије вести

Повезане вести