Семинар за вероучитеље сремскомитровачког и шидског намесништва

Published On: 16/02/2021

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, 13. фебруара 2021. године у просторијама намесништва сремскомитровачког одржан је семинар за вероучитеље два намесништва: сремскомитровачког и шидског. 

Архијерејски намесник сремскомитровачки протојереј-ставрофор Саво Ракита је пренео поздраве Његовог Преосвештенства и пожелео да рад на семинару буде успешан како би се сви вероучитељи поучили корисним стварима и усавршили у предавачком раду.

Испред Катихетског одбора Епархије сремске, координатор за Верску наставу протојереј-ставрофор Драгомир Сандо отворио је семинар и најавио предаваче и теме о којима ће говорити. 

На тему „Родитељство вероучитеља као принцип у верској настави“ говорио је протојереј-ставрофор проф. др Драган Милин, а након њега је архимандрит и игуман великореметски Стефан говорио на тему „Значај верске наставе из перспективе подвижништва“.

О дикцији као елементарном оруђу у настави говорила је глумица и професор на Академији драмских уметности у Београду гђа Биљана Ђуровић. Вероучитељ Бранислав Павков је поделио своја искуства у раду са старијим полазницима верске наставе у мало другачијим околностима него уобичајеним, јер се његов рад огледа у предавању верске наставе затвореницима у сремскомитровачком затвору.  

Извор: Епархија сремска

Најновије вести

Повезане вести