Семинар за вероучитеље у Требињу

Published On: 29/08/2021

У организацији Катихетског одбора и Епархије захумско-херцеговачке 27. августа 2021. године у Епархијском дому у Требињу одржано је стручно усавршавање за вероучитеље са подручја Епархије.

На почетку семинара присутне је поздравио епископ Димитрије који је нагласио: -За вјеронауку и преношење искуства вјере младим људима, врло је важно да као што је Бог дао нама људима простора у овом животу и у Царству небеском, тако да и ми дамо тој дјеци простора у срцима својим и прихватимо их таквим какви јесу, а плод те љубави процвјетаће кад тад у њиховом животу“.

Предавачи на семинару били су: проф. др Драган Каран који је говорио на тему Криза савремене породице и утицај на социјално-психолошки статус ученика; др Биљана Сладоје Бошњак на тему Допринос вероучитеља православне веронауке у савладавању наставних садржаја; мр Марио Бабић на тему Изазови, предности и опасности онлајн наставе и наставе на даљину и др Славољуб Лукић на тему Мотивација ученика у настави православне веронауке и осврт на реализацију наставе православне веронауке у школској 2020/21. години и планови за школску 2021/22. годину.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести