Синод Старокатоличке Цркве у Швајцарској

Published On: 16/09/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј, у пратњи архимандрита Козме (Бихла) и протојереја-ставрофора Станка Марковића, узео је учешће на отварању 154. заседања Синода Старокатоличке Цркве у Швајцарској, који се одржао у Туну од 10. до 11. септембра 2021. године.

Том приликом епископа Андреја и делегацију поздравио је бискуп Старокатоличке Цркве у Швајцарској др Харалд Рајн изразивши захвалност што се Епархија и ове године одазвала љубазном позиву за присуство седницама Синода у својству госта.

Приликом отварања заседања, бискупу Рајну, свештенству, делегатима и другим гостима обратио се епископ Андреј, изражавајући благодарност за помоћ и хришћанску љубав коју Старокатоличка Црква Швајцарске већ век ипо упућује Српској Православној Цркви било кроз непосредну материјалну помоћ, било кроз стипендирање српских студената, кроз уступање храмова за богослужења и кроз разне друге несебичне изразе хришћанске љубави и жртве. Ове речи наишле су на одјек међу члановима Синода Старокатоличке Цркве, од којих су многи изразили наду и спремност и за даље унапређење међусобних хришћанских односа.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести