Скупштина Савеза Православних Цркава у Кантону Цириху

Published On: 20/11/2021

У недељу, 14. новембра 2021. године, у просторијама храма Успења Пресвете Богородице у Цириху – Швамендинген одржана је годишња скупштина Савеза Православних Цркава у Кантону Цириху. Скупштини је претходило вечерње богослужење које је служио свештеник Јулијан из Бугарске Православне Цркве.

На самом почетку заседања освежена је успомена на преминулог саветника Савеза др Петера Витвера, који је својим залагањем дао велики допринос препознатљивости Православних Цркава у Кантону Цириху. На овогодишњем заседању обновљен је мандат досадашњој управи Савеза, на челу са Николајем Банкулом (Руска Православна Црква) и Силвијом Стефанос (Сиријска Православна Црква) а било је речи и о даљем ангажману по питању државног признања у Кантону Цирих, као и о продубљивању међусобне сарадње.

Посебну част Савезу својим присуством учинио је др Лоренц Енги који је у име Владе Кантона Цириха говорио о даљим аспектима државног признања Православних Цркава у Кантону Цириху. У име Српске православне Црквене општине Цирих седници су присуствовали протојереј-ставрофор др Мирослав Симијоновић и Милан Кострешевић.

Извор: Епархија аустриијско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести