Скуп представника младих хришћана у Аустрији

Published On: 01/11/2021

По позиву Бискупске комисије за сарадњу међу црквама при Бечкој надбискупији 16. октобра 2021. године у римокатоличком манастиру Светога Крста организован је скуп за представнике младих из више хришћанских заједница и цркава у Аустрији. Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, скупу су присуствовали Јелена Пантић, Теодора Мирковић и Александар Савић.

Програм је отпочео дочеком др Рафаеле Палин, референта при Бечкој надбискупији. Уследио је разговор свих представника који су имали прилику да се представе и да говоре о искуствима и изазовима у раду са младима. Главни мотив дискусије међу представницима било је питање како се млади могу значајније подржати и привући у активан живот Цркве. Учесници су имали могућност да изнесу своја мишљења и да говоре из свог искуства о раду са младима као и да представе активности које организују са њима.

Организатори скупа су предложили обилазак манастирског комплекса што је омогућило још ближу размену и дискусију међу учесницима сусрета. У оквиру разгледања манастира, приказана је манастирска библиотека, манастирске реликвије као и виша школа при манастиру. Уследила је вечерња служба и изношење Светога Крста, по коме манастир и носи назив.

После заједничке вечере, настављен је разговор о теолошким темама.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести