Слава АД Рудник и Термоелектрана Угљевик

Published On: 26/11/2021

Угледно предузеће Акционарско друштво Рудник и термоелектрана Угљевик прославило је 24. новембра 2021. године крсну славу, Светог Стефана Дечанског, Краља српског.

Славски колач и пшеницу освештао је Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, уз саслужење свештенства. Епископ је честитао директору РиТЕ Угљевик г. Чедомиру Стојановићу и присутним члановима управе крсну славу овог предузећа, подсећајући присутне на подвиге Светог Стефана Дечанског призивајући молитвени благослов светитеља на присутне, као и на сав српски народ и њиме чувано свето Косово и Метохију.

-Рудник и термоелектрана Угљевик има велики благослов да празнује управо Светог Стефана Дечанског као своју крсну славу и заштитника свих људи који овде раде као и управе овог предузећа. Ово предузеће је веома значајно за све Србе који живе на овим просторима као и за Српску православну цркву јер помаже многе цркве и манастире, не само у угљевичком крају него и широм Епархије зворничко-тузланске, рекао је Епископ Фотије у својој беседи.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести