Слава Градске oпштине Медијана

Published On: 29/10/2021

На дан крсне славе Градске општине Медијана, Преподобне мати Параскеве – Свете Петке, 27. октобра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније осветио је славске дарове и преломио славски колач у ГО Медијана.

Славској свечаности присуствовао је председник Медијане г. Небојша Коцић, а међу присутнима је била и градоначелница Ниша гђа Драгана Сотировски. Епископ Арсеније је руководству Градске општине Медијана честитао славу и пожелео успех у будућим подухватима, док је председник општине Небојша Коцић доделио признања и награде.

Дукат Медијане понела је Трећа бригада Копнене војске Србије – за очување историјских вредности и афирмацију Војске Србије, Полицијска испостава Медијана – за очување безбедности заједнице и подршку грађанима у време епидемије Ковид-19, као и Компанија Роса – за изузетну друштвену одговорност и хуманост у раду. Добитници Благодарнице ове године су: Удружење пензионера Града Ниша, за дугогодишњи рад на очувању вредности Трећег доба, Удружење уметника Цар Константин, за хуманост и непресушну стваралачку енергију и Златара Станимировић, за друштвену одговорност и бригу о новим генерацијама.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести