Слава касарне „Бачка” у Бачкој Тополи

Published On: 04/08/2021

У навечерје спомена Светог Стефана Високог, Деспота српског, заштитника војног параклиса касарне „Бачка” у Бачкој Тополи, војинство 17. механизованог батаљона и 12. самоходног хаубичко-артиљеријског дивизиона отпочело је, у празничном и домаћинском расположењу, светковину свог духовног добропобедног и бесмртног покровитеља.

Празнично бденије богослужио је војни свештеник Љубиша Човић, капетан, уз молитвено учешће припадника и пријатеља јединице. 

На дан славе, 1. августа 2021. године, светом Литургијом началствовао је горепоменути надлежни војни свештеник, уз саслужење часнога ђакона сомборског, Александра Верића. Чтецирао је помоћник војног свештеника у гарнизону Бачка Топола, старији водник прве класе Златко Тривановић. Благољепију богослужења допринели су полазници Школе црквеног појања „Свети Јован Дамаскин” из Новог Сада и Бачке Тополе.

На самом концу Литургије благосиљани су славски дарови, колач и жито. Учешће у богослужењима узели су официри и подофицири, као и професионални војници и војници на добровољном служењу војног рока, предвођени замеником команданта, мајором Адамом Хорватом. Часну кумовску дужност достојанствено је обавила десетар Јелена Мареш. И поред тренутних епидемијских околности и прописаних мера, небоземна и свепобедоносна Тројична радост, неодузимљиво се, молитвеним заступништвом Светога Стефана, излила у срца и душе присутних, као залог неодступног пута у Вишњу Отаџбину!

Извор: Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести