Слава Кола српских сестара у Браунау

Published On: 01/11/2021

Коло српских сестара при храму Светог апостола и евангелисте Марка у Браунау на Ину прославило је 26. октобра 2021. године по трећи пут своју крсну славу Преподобу мати Параскеву.

Празничном вечерњом службом началствовао је надлежни парох јереј Андреј Живковић. Лепоти богослужења допринели су најмлађи чланови парохијског хора који су својим анђеоским гласовима присутнима осветлали празник Преподобне мајке Параскеве. Након вечерње службе, надлежни парох благословио је славска знамења и честитао славу вредном и неуморном Колу српских сестара које свакодневно својим пожртвованим радом доприноси развоју ове младе црквене заједнице.

-Целог свог живота Преподобна мати Параскева је несебично служила Господу и трудила се да испуни Јеванђеље Његово. Њен живот није био лак, био је сав у трудовима, у постовима, у молитвама, у сузама, којима је погасила жеравицу страсти и победила све грехове и све страсти у себи удостојивши се те велике милости Божије, да буде прослављено њено свето тело, које до дана данашњег чини безбројна и многа чудеса. Она је била та која је заволела Господа свога, заволела пут Божији и целог живота се трудила да жижак своје душе држи упаљеним, са довољно уља како се не би угасио, изнео је између осталог надлежни парох у своме обраћању верном народу.

Сутрадан, у уторак 27. октобра на сам дан празника, служена је света Литургија након које су такође благословена славска знамења.

Извор; Епархиа аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести