Слава Кола српских сестара у Добоју

Published On: 23/09/2021

Коло српских сестара у Добоју свечано је 21. септембра 2021. године прославило своју крсну славу – Рођење Пресвете Богородице, Малу Госпојину. Литургијским сабрањем началствовао је протојереј Дајан Трифуновић уз саслужење умировљених свештеника протојереја-ставрофора Предрага Поповића и Радована Грујића.

Након свете Литургије, чланице Кола су на челу са духовником тог добротворног друштва протојерејем-ставрофором Мирком Николићем приредиле свечану славску трпезу у Светосавској сали храма Светих апостола Петра и Павла у Добоју. Протојереј  Дајан Трифуновић, по освећењу славског колача и кољива, честитао је крсну славу свим чланицама тог хуманитарног удружења, са жељом да наставе чинити богоугодна дела, помажући свима којима је потребна помоћ, под окриљем Пресвете Богородице, заштитнице удружења.

Чланице добојског Кола српских сестара биле су овогодишњи домаћини Сабора кола српских сестара које је 2021. године било организовано у Добоју. Чланице Кола српских сестара у Добоју делују под патронатом Цркве.Оне несебично  учествују у свин хуманитарним активностима држећи се речи Господњих „Јер Гладан бејах и нахранисте ме, жедан бејах и напојисте ме, гост бејах и примисте ме, болестан бејах и посетисте ме, у тамници бејах и обиђосте ме. Када учинисте једноме од ове моје најмање браће мени учинисте“ ( Мт.25,31-46)

Највеће активности су  брига о старим, болесним и непокретним, изнемоглим особама о којима нема ко да брине, које су без икаквог примања; брига о деци из вишечланих породица које су без примања, као и о дјеци без једног или оба родитеља. Помоћ се огледа у виду подјеле интервентних пакета хране и хигијене, одеће и обуће.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести