Слава Кола српских сестара у Кливленду

Published On: 03/09/2021

Поводом крсне славе Коло српских сестара Епархије источноамеричке епархије, празника Успења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј служио је 28. августа 2021. године свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Кливленду.

Саслуживали су високопречасни и пречасни свештеници: Родни Торбић, Драгослав Косић, Драган Гороњић, јеромонах Нектарије Тешановић, Ђорђе Веселиновић, Саша Недић, Бојан Бановић, Драган Вуковић, Марк Ресановић и ђакон Милан Дамљановић. У олтару су прислуживали ипоћакон Предраг Лемајић, чтец Петар Вученовић, Лука Паројчић и новорукопроизведени чтец Максим Дамљановић. Присутни су били и протојереји Раде Мирић и Милан Пајић.

Председница Кола српских сестара при Саборном храму Станка Николић је том приликом била кума, а присуствовала је и председница епархијског Кола српских сестара Милица Радовић као и сестра Анастасија из манастира Нове Марче. Чланице Кола српских састара из удаљених парохија питсбуршког намјесништва као и из околних парохија кливлендског намјесништва, из Монровила, Аликвипе, Питсбурга, Кармајклса, Џанстауна, Акрона и Јангстауна, дошле су да заједнички прославе своју славу. Служба је започела чином рукопроизводства Максима Дамљановића у чин чтеца. Српско певачко друштво Његош је преводио Адам Влаинић.

Након службе, Његово Преосвештенство Епископ г. Иринеј је помазао верне светим миром са мироточиве иконе Пресвете Богородице Ивиронске са Хаваја.

Извор: Епархија источноамеричка

Најновије вести

Повезане вести