Слава Кола српских сестара у Штутгарту

Published On: 29/10/2021

На празник Свете Преподобне Мати Параскеве – Свете Петке, 27. октобра 2021. године, прослављена је слава Кола српских сестара у Штутгарту. Обележавање славе Кола српских сестара почело је у навечерје празника вечерњим богослужењем које је служио протонамесник Миленко Бакмаз, парох штутгартски, а затим настављено и на дан празника свечаним литургијским сабрањем које је служио протојереј-ставрофор Борисав Симић, парох и старешина храма у Штутгарту.

Након евхаристијског сабрања, настављена је славска свечаност благосиљањем славских знамења и резањем славског колача. Старешина храма је захвалио домаћицама славе, чланицама Кола на челу са председницом гђом Јагодом Симовић, истакавши жал што и другу годину за редом, због актуелне пандемије, нису у могућности одржати прославу у градској сали како је то и била вишедеценијска пракса те црквене заједнице и Кола српских сестара.

Домаћице славе су, како то и доликује и приличи, а сходно прописаним мерама покрајинске владе у вези пандемије, уприличиле кратко послужење за све присуте у порти храма. На крају је исказана благодарност Господу и Светој Преподобној Мати Параскеви, за евхаристијско сабрање, као и захвалност великом броју парохијана који су узели учешћа у истим својим присуством, молитвеним учешћем и причешћем.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка

Најновије вести

Повезане вести