Слава манастира Благовештења у Овчар Бањи

Published On: 11/04/2022

Сва наша вера почива на светом Јеванђељу, а Јеванђеље на грчком значи благу вест. Вера дакле, заснована на томе да све што Господ проповеда – јесте блага вест. Утемељено на Светом Писму и вековном искуству Свете Цркве, верујемо да  нема лоше вести, да је све на чудесан начин постало – добро веома. Чудесан је тај дан Благовести који обилује поукама и благодаћу и окупља изнова верни народ, то мало стадо Христово у своје богомоље.

Светом архијерејском Литургијом коју је служио Епископ жички г. Јустин и ове године је, великим народним сабрањем, обележена слава манастира Благовештења у Овчар Бањи. Епископу су саслуживали: архимандрити Тихон (Ракићевић), Дамјан (Цветковић), Сава (Илић) и Тимотеј (Миливојевић), затим јеромонах Иларион, протојереји Мирослав Петров, Александар Грујовић и Милан Филиповић, као и ђакон Стефан Симић.

На молитвеном сабрању окупило се и бројно монаштво Епархије жичке из манастирâ: Студеница, Вујан, Преображење, Вазнесење, Сретење, Никоље, Јовање, Успење, Ваведење, Каменац, Јежевица, Вољавча. Литургијском благољепију је допринело и наизменично појање протопсалта Ивана Трајковића и сестара Манастира Благовештење. Након Свете Литургије, послужена је трпеза љубави коју је припремила игуманија са сестрама и овогодишњим колачарима.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести