Слава манастира у Поповом Пољу

Published On: 28/07/2021

На празник Светог архангела Гаврила, 26. јула 2021. године, манастир у изградњи у Поповом пољу код Брчког прославио је своју крсну славу. Након трократног опхода око храма, освећење славског колача обавио је Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, уз саслужење свештенства архијерејског намесништва брчанског.

Обраћајући се многобројном окупљеном верном народу епископ Фотије је изразио радост што се гради први православни манастир на подручју Брчко Дистрикта: -Радујем се што сам данас у нашем новом манастиру Светог архангела Гаврила овде у Поповом Пољу који се гради и изграђује. Ово је први манастир у Брчко Дистрикту. И заиста сматрам битним да свако намесништво у нашој Епархији има бар по неколико манастира. Манастири су кроз историју увек окупљали српски народ. Зато је и ова светиња велика и хвала свима који помажу њену изградњу.

Кум славе био је г. Томислав Сомбић из Крбета, који је са Преосвећеним Владиком преломио славски колач.

Након молитвеног де,ла усл,едио је културно-уметнички програм, у коме су учествовали драмски уметник Биљана Ђуровић, етно певач Катарина Гојковић, етно група Траг из Бања Луке, етно група Босиљак из Брчког и црквени дечји хор Деца неба наше парохије.

У наставку услиједило је послужење за око 600 људи, присутних на трпези љубави заједно са владиком Фотијем.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести