Слава параклиса Светог архангела Гаврила у Сенти

Published On: 28/07/2021

У навечерјe празника Сабора светог архангела Гаврила, празнично вечерње богослужење са петохлебницом у храму у Сенти служио је презвитер Далибор Зарић, надлежни парох, уз присуство верног народа из Сенте и околине.

На сâм дан празника, 13/26. јула 2021. године, заступништвом небеских сила, прослављена је храмовна слава параклиса на православном гробљу у Сенти. На светој Литургији је началствовао презвитер Бошко Симић, парох хоргошки, уз саслужење протонамесника Далибора Ратника, пароха чантавирског, и презвитера Драгољуба Мајсторовића, пароха ратковачког.

По завршетку опхода, испред храма је извршено освећење славских дарова, које је Господу Богу принео овогодишњи кум, протонамесник Далибор Ратник са својом породицом. За наредну годину кумство је преузео г. Драган Јовичић са породицом из Сенте. На крају свете Литургије надлежни парох је поздравио све присутне и пожелео им свако добро од Господа заступништвом небеских сила. За све присутне приређено је послужење, које су припремиле чланице Кола српских сестара из Сенте.

Извор: Еархија бачка

Најновије вести

Повезане вести