Слава парохије Светог Јована Крститеља у Волонгонгу

Published On: 23/01/2021

Прота Бранко Босанчић у име парохије уручио Епископу чек од 10.000 долара као прилог за довршетак радова на Колеџу Светог Саве који се отвара на Савиндан ове године

У недељу пред Богојављење, 17/4. јанура 2021. године, на спомен Светих седамдесет апостола и Светог Евстатија, Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ г. Силуан је благоизволео служити свету Литургију у храму Светог Јована Крститеља у Волонгонгу поводом прославе храмовне славе. 

Саслуживао је надлежни парох протопрезвитер Бранко Босанчић, протођакон Петар Мракић, новорукоположени ђакон Никола Ковачевић и мноштво црквених прислужитеља. Домаћин славе је био ипођакон Никола Збиљић са породицом, а за наредну годину кумстваа славе, по благослову пароха,  прихватио се г. Миљан Репаја са породицом.

На крају свете Литургије Преосвештени Владика је свима честитао храмовну славу, а надлежни парох, прота Бранко Босанчић, у име парохије је уручио Епископу чек од 10.000 долара као прилог за довршетак радова на Колеџу Светог Саве који се отвара на Савиндан ове године.   

Након свете службе за трпезом љубави, Епископу, свештенству и парохијанима придружили су се прота Љупко Чубриловић са протиницом, као и председником и делегати сестринске парохије у Дапту. 

На сам дан Сабора Светог Јована Крститеља, 20/7. јануара 2021. године, свету Литургију служили су прота Бранко Босанчић, протосинђел Јефрем Абаси (Антиохијска Патријаршија) и ђакон Милош.  

У току Литургије крштен је Вук Крајновић, пето дете дугогодишњег председника Црквене општине, а празника ради уприличена је трпеза љубави за све сабране.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести