Слава Саборне цркве у Призрену и слава епископа Теодосија

Published On: 10/05/2021

У Призрену је на Ђурђевдан свечано прослављена храмовна слава Саборне цркве Светог великомученика Георгија и уједно и крсна слава Епископа рашко-призренског г. Теодосија.

Епископ Теодосије служио је свету архијерејску Литургију, уз саслужење свештенослужитеља Епархије рашко-призренске, а својим гласовима саслуживали су и ученици Призренске богословије.

У току свете Литургије, Епископ је рукоположио теолога Милана Станојевића из Ораховца у чин презвитера.

– Данас смо рукоположили у чин презвитера досадашњег ђакона Милана, кога је Господ призвао да служи и да се непрестано моли за своју паству која ће му бити поверена. Васкрсли Господ нам даје оно што нам овај свет не може дати, даје нам љубав неизмерну. Свештенослушитељи су пре свих позвани да одговоре на ту љубав својим служењем ближњима и својој пастви, нагласио је епископ Теодосије.

У просторијама Богословије, Владика је приредио свечани славски ручак уз који су призренски богословци свирали и певали старе српске песме са Косова и Метохије. Славском ручку су присуствовали и Срби који су и даље остали у Призрену на свом огњишту, као и ученици и професори обновљене Призренске богословије.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести