Слава храма Светог Василија Острошког у Кованлуку

Published On: 13/05/2021

Славско сабрање преводио Епископ жички г. Јустин

Прослава славе храма Светог Василија Острошког у краљевачком насељу Кованлук прослављена је 11. маја 2021. године вечерњом службом коју је служио архијерејски намесник пожешко-ариљски Драган Стевић, док су саслуживали јереј Бојан Милошевић, старешина храма у Ариљу, протонамесник Дејан Марковић, протођакон Милутин Балтић и ђакон Стефан Милошевски, уз појање појаца из храма Светог Саве и храма Светог Василија Острошког.

Славље се наставило и следећег дана када су свештенство и бројни народ са радошћу и у молитви дочекали свога пастира, Епископа жичког г. Јустина. Света архијерејска Литургија је почела у 9 часова, уз саслужење архимандрита Дамјана (Цветковића), архијерејског заменика протојереја-ставрофора Љубинка Костића, архијерејског намесника жичког протојереја–ставрофора Ненада Илића, старешине Храма Светог Василија Острошког протојереја Ивана Радовановића, као и протођакона Александра Грујовића

Красоти богослужења својим појањем допринели су појци храма Светога Саве и храма Светог Василија Острошког. Светој Литургији су присуствовали свештеници из братства храма Светог Саве на челу са протојерејом Радојем Сандом, свештеници из храма Свете Тројице у Краљеву на челу са протојерејом–ставрофором Јованом Ђоремом, свештеници из храма Живоносног источника у Врњачкој Бањи на челу са протојерејом Чаславом Јовановићем, као и братство храма Васкрсења Лазаревог у Жичи. Такође, молитвено су присуствовали и представници градске власти, школства и Војске.

Славље се завршило у 17 часова вечерњим богослужењем и читањем Акатиста Светоме Василију од стране протонамесника Мирољуба Попадића.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести