Слава храма Светог краља Стефана Дечанског у насељу „13. мај”

Published On: 25/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан служио је 24. новембра 2021. године, на празник Светог краља Стефана Дечанског, свету архијерејску Литургију у цркви посвећеној том светитељу у насељу 13. мај.

Црква Светог Стефана Дечанског грађена је добровољним прилозима припадника Специјалне антитерористичке јединица Министарства унутрашњих послова (САЈ), 224. центра за електронска дејства Војске Србије, грађана и верника из насеља 13. мај, а изградњу су помогли и Градска општина Земун, Српска Православна Црква и бројни донатори. У храму ће се ускоро приступити осликавању унутрашњости и довршавању звоника.

-Највећа битка коју води сваки појединац је пре свега духовна битка. Заједно пред Господом молимо и прослављамо свете Божије угоднике, јер само тако добија се овоземаљска битка. Онај народ и она војска која истински прославља Светог краља Стефана Дечанског је истинска војска и непобедива, она која води у боље сутра. Нека Господ да да тако буде и са бранитељима отаџбине који су данас окупљени у светом храму, беседио је владика Стефан.

Најновије вести

Повезане вести