Слава храма Светог Наума у Њукаслу

Published On: 09/07/2021

Парохија Светог Наума Охридског у Њукаслу прославила је 3. јула 2021. године храмовну славу светом Литургијом коју је служио протонамесник Далибор Павловић, надлежни парох.

Због тренутних рестриктивних мера државе Нови Јужни Велс услед пандемије вируса није било могуће да се окупе сви они који су желели да се поклоне Светом Науму и заједно прославе Охридског Чудотворца.   

Након заамвоне молитве, парох је најпре прочитао молитву Светом Науму за исцељење свих болних и молитвено посредовање и избављење од свих искушења, а потом је служба настављена чином благосиљања и ломљења славског колача домаћина славе г. Милка Нинковића са породицом. Славског домаћинства за наредну годину прихватила се гђа Драгица Обрадовић са породицом.  

Како због рестриктивних мера није било могуће окупљање већег броја верника, свечану литију око храма и свечани славски ручак Црквена општина је одложила док се не буду стекли услови. 

– У времену када је оснивана наша парохија у Њукаслу, нису људи бирали Светог Наума већ је Свети Наум изабрао њих. Изабрао нас је да нам буде заштитник и путовођа и да нас, ево, преко шездесет година чува и води, што сведочи и у ове наше дане својом пројавом и својом милошћу. Док год се држимо Бога, не треба ничега да се бојимо, рекао је парох који је изразио жаљење што услови нису дозвољавали да се сви парохијани окупе у велики дан али је изразио и наду да ће се ускоро услови побољшати и рестрикције бити укинуте.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести