Слава храма у Кожловцу

Published On: 28/07/2021

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је 25. јула 2021. године свету архијерејску Литургију у Кожловцу. Мноштво верника се окупило у храму Свете великомученице Недеље као би свечано и молитвено прославили храмовну славу.

„Знам да многи од вас не живе овде, али су дошли да храмовну славу прославимо заједно и радује ме што се ти обичаји из давнина чувају и данас. Када сам ја био дете, мајка би нас водила у цркву и углавном су у храм улазиле само жене, док су мушкарци остајали испред у својим причама. Зато се код нас каже да жене иду ‘у цркву’, а мушкарци ‘код цркве’. Мени је драго кад вас видим у толиком броју и надам се да је свако од вас барем у неком тренутку данашње службе ушао у храм и помолио се Господу, а да су се у жамору који је допирао из црквеног дворишта препричавала сећања и приче како о нама који живимо овде током целе године, тако и о онима који су одсутни, али су у мислима и молитвама са нама“, поручио је епископ Никодим.

„Угледајмо се на светле примере апостола и светих мученика, као што је Света великомученица Недеља чије име прослављамо и наставимо рад на обнови овог храма њој посвећеног, како бисмо и њега учинили једним од бисера Далмације и још достојанственије у њему прослављали овај велики празник“,  рекао је Владика.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести