Слава цркве у Горњем острошком манастиру

Published On: 29/09/2021

Светом Литургијом којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије прослављен је празник Воздвижења Часног крста – Крстовдан, слава пећинске цркве у Горњем острошком манастиру, коју је подигао Свети Василије Острошки у 17. веку.

Саслуживало је острошко свештеномонаштво и многобројно свештенство. Одговарало је Београдско мушко певачко друштво, у молитвеном учешћу верног народа.

-Сви који се часним крстом крстимо и за Христом идемо треба да имамо велико изузетно поуздање, ако идемо путем Божјим, ако творимо Божје заповијести, ако се држимо љубави према Богу и према ближњима, а то не значи да смо само на ријечима они који љубе Бога и своје ближње, него да то будемо и на дјелу. А љубав је увијек спремна да се жртвује и то је права љубав. Треба да знамо када идемо путем Божјим да нас Господ оставити неће и да ће нам силом свог Часног крста увијек помоћи и из многих невоља избавити, да ће нам дати снаге да творимо вољу Божју, да Богу угађамо и да ширимо љубав у овом свијету. Само ако се за Њега везујемо, од Њега ћемо добити Његову силу, благодат, радост, живот и здравље и сваки напредак, беседио је владика Јоаникије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести