Слава цркве у Остину

Published On: 09/11/2021

Црквена заједница у Остину је молитвено прославила 31. октобра 2021. године парохијску славу, Светог апостола и јеванђелиста Луку, уз литургијско служење Његовог Преосвештенства Епископа новограчаничко-средњезападноамеричог г. Лонгина.

Славље је отпочело вечерњим богослужењем које је служио свештеник Драгољуб у одсуству Преосвећеног Владике чији лет ка Аустину непредвиђено промењен. У каснијим вечерњим сатима стигао је и владика Лонгин у пратњи ипођакона Стефана Радовића.

У недељу, на дан славе, свету архијерејску Литургију служио је владика Лонгин уз салуживање пароха Драгољуба и ипођакона Богдана, Јована и Стефана. Пригодну проповед одржао је епископ Лонгин. После Литургије, у литији се кренуло ка земљишту намењеном за изградњу новог храма, где је извршено његово освећење. На том месту је Преосвећени Владика поделио анафору.

Уследило је освећење славског колача у присуству многобројних парохијана и кумова славе Миленка и Катице Зекић. За кумове славе за идућу годину прихватили су се Милан и Кати Радуловић.

Присутне парохијане поздравили су свештеник Драгољуб, потпредседници одбора Бранко Милановић и Милосав Цекић и кум славе Миленко Зекић. За изузетне заслуге око помоћи у отплаћивању црквеног зајма на предлог свештеника Драгољуба, Преосвећени Владика је доделио орден Светог Мардарија другод реда парохијанину Миленку Зекић.

Извор: Епархија новограчаничко-средњезападноамеричка

Најновије вести

Повезане вести