Слава 4. бригаде Копнене Војске и Дан Града Врања

Published On: 02/02/2021

Празник Светог Атанасија Великог, Дан града Врања и слава 4. вригаде Копнене Војксе, прослављен је 31. јануара 2021. године светом архијерејском Литургијом у капели Светог Атанасија Великог у касарни 4. бригаде Копнене Војске у Врању,

Началствовао је Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, уз саслуживање војних свештеника и духовенства Епархије врањске.

Литургији су присуствовали пуковник Новица Петровић са сарадницима, официри и војници. Присутнима се, пригодном беседом обратио владика Пахомије, који је најпре говорио о значају дана за град Врање и његовом ослобођењу од турског ропства. Објашњавајући подвиг Светог Атанасија за васцели православни род Његово Преосвештенство је честитао пуковнику Петровићу, официрима и војницима, као и свим Врањананцима, славу и Дан града.

За време свете Литургије узнесене су молитве за све војсковође и војнике који су дали свој живот за православну веру, крст и отаџбину.

Нешто касније, по традицији је одржан помен код споменика чика Миткету. Том чину су присуствовали градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, представници потомака бораца и представници удружења ратника.

Уз поштовање епидемиолошких мера, у позоришту Бора Станковић су уручена традиционална јавна признања 31. јануар.

Извор: Епархија врањска

 

Најновије вести

Повезане вести