Служен помен на Придворачкој јами

Published On: 21/06/2021

У Придворцима је 20. јуна 2021. године служен парастос за 13 Срба које су локалне усташе бациле у Придворачку јаму у ноћи 23. на 24. јун 1941. године. Након 80 година, ове јесени се очекује да буде завршена изградња заједничке гробнице и спомен-обележја на градском гробљу у Подгљивљу како би страдалници били достојно сахрањени.

– У завршној смо фази изградње гробнице и одговарајућег споменика за придворачке жртве, очекујем да тај посао буде завршен до почетка јесени, како бисмо наредне године, у ово вријеме, упалили свијеће и положили цвијеће на њиховој заједничкој гробници у гробљу у Подгљивљу, рекао је предсједник Скупштине Града Требиња Драгослав Бањак. Он је навео да је договорена и израда два мозаика, који ће бити саставни до гробнице. 

Парастос је служио парох Милан Бужанин, а цвеће су положиле делегације Града Требиња, Борачке организације Града Требиња и потомци страдалих. 

– Свака стопа српске Херцеговине је натопљена крвљу мученика, треба да се угледамо на Христа и опраштамо онима који су учинило ово злодјело, да се присјећамо страдања наших предака и да се на овом страдалном мјесту сабирамо и окупљамо, истакао је парох Бужанин.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести