„Срби за Србеˮ за народну кухињу у Беранама

Published On: 20/11/2021

Народна кухиња „Дивна Вековићˮ у Беранама свакодневно спрема оброке за више од 200 корисника. У протеклих пет година оправдала је своје постојање и постала место где свако ко има потребу може да утоли глад. Налази се при манастиру Ђурђевим Ступовима, а испорука хране врши се на пет пунктова. Слабо покретни добијају храну на кућном прагу.

Хуманитарна организација Срби за Србе и раније је подржавала рад народне кухиње, а ових дана су испоручили гасни казан за спремање великих количина хране у вредности од 3.693 евра. Запремина казана је 150 литара.

-Част ми је што сам вас упознао. Хвала што сте брзо реаговали јер је стари плински казан који смо до сада користили дотрајао. Било је питање дана када ће престати да ради, истакао је свештеник Миленко Ралевић, управник народне кухиње. У знак захвалности, чланови организације добили су икону Васкрсења Господњег.

-Помажући једни другима, свједочимо оно људско што је у нама, истакао је свештеник, док су вредни чланови Хуманитарне организације Срби за Србе поручили: -Наставићемо да подржавамо рад народних кухиња, а радујемо се и будућој сарадњи на пољу пружања помоћи угроженим породицама у Беранама и околним општинама. Позивамо и све донаторе у Црној Гори и широм света да нам се придруже у остваривању ове мисије.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Најновије вести

Повезане вести