Старачко насеље „Свети Симеон Мироточиви“ у Рути Хилу

Published On: 22/10/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан посетио је старачко насеље Свети Симеон Мироточиви у Рути Хилу и том приликом служио акатист том светитељу.

Старачко насеље Свети Симеон Мироточиви при парохији Светог архиђакона Стефана у Рути Хилу, једино старачко насеље на Петом континенту у власништву српске заједнице, основано је пре више од три деценије и од тада пружа смештај и негу људима у одмаклим годинама, лошег здравственог стања или онима који нису у могућности да се брину о себи.

Старачко насеље је готово целог трајања пандемије било затворено за посетиоце и са строгим мерама уласка. Међутим, брижно особље је водило нарочиту бригу о становницима насеља, посебно из разлога што је њихово здравље већ прилично нарушено и захтева посебну, често и стручну, медицинску негу.

Са циљем пружања подршке особљу и утехе становницима владика Силуан, у пратњи архимандрита Петра (Радуловића), архијерејског заменика, и пароха Александра Ивановића, посетио је старачко насеље 22. октобра 2021. године. Владика је пожелео добродошлицу новом директору насеља гђи Милици Милић и разговарао са станарима и запосленима. Након дирљивог сусрета са становницима, Епископ је служио акатист Светом Симеону.

Након акатиста, Епископ се, после посете насељу, упознао са тренутним дешавањима у парохији Светог архиђакона Стефана, која је као и све наше парохије погођена забраном окупљања у претходном периоду. Свештеник Александар Ивановић је упознао Епископа и са плановима опоравка и развоја Црквене општине и парохије.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести