Старе кулинарске тајне

Published On: 14/09/2021

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована у организацији Удружење жена Левчанки Слатки залогај у порти храма Преподобног Романа у Рековцу у недељу, 12. септембра 2021. године, одржана је прва манифестација такмичарског карактера у спремању старих српских јела.

Приредба, у којој је узело учешћа 14 екипа из разних крајева Србије, први пут је  одржана у Рековцу, у порти храма Светог Преподобног Романа, и свакако је потврдила речи владике Јована да је Шумадија срце Србије, а да је Левач срце Шумадије.

И заиста у присуству великог броја верних, после свете Литургије, светковину је отворио председник Општине Рековац др Александар Ђорђевић. Уследио је културно-ументнички програм у коме су наступили аматери певачи, фрулаши и културно-уметничка друштва из Новог Села код Велике Плане и Рековца.

Трочлани жири је поделио вредне награде и прогласио победнике у различитим категоријама. Златну медаљу су добили:

Удружење жена Читлук из Читлука за целокупну поставку стола и хране,Јојине кухињске чаролије за припрему хране,Зорица Жишић за припрему сукане гибанице иУдружење жена Корман из Кормана за припрему хране.

Друго место су освојили:

Слатки осмех из Јагодине,Удружење жена Левчанке иМед из Јагодине.

Треће место:

Удружење жена Јоргован из Новог Села код Велике Плане,Златне руке Левча из Сибнице иУдружење жена Алекс.

Посебни поклон су добили:

Канцеларија за младе из Рековца,Зорица Милић иУдружење жена Пасуљијада Секурича из Секурича.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести